Menu
Carte Invitatie la Succes recomandata de eJobs
Cartea "Invitatie la Succes"
recomandata de eJobs
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin

© 2006-2014 Invitatie la Succes - All rights reserved - Powered by acmihai

De ce Trebuie sa ai un cont Linkedin daca iti doresti un job nou?

No Comments

In era 2.0, regulile jocului s-au schimbat mult pentru cei care isi cauta un nou job. Daca pana acum cativa ani era de ajuns sa ai un CV pe cele mai populare sait-uri de joburi, cu preponderenta in ultimii doi ani atentia angajatorilor s-a mutat masiv catre Linkedin.
Initial, pe LinkedIn isi faceau cont profesionistii cu mai mult de 10-15 ani experienta si in general cei care erau la nivel de middle si top management. Treptat insa, din ce in ce mai multi specialisti, tineri si chiar studenti au inceput sa isi deschida conturi pe acest sait, care se defineste ca fiind unul de “networking profesional”.
Iata principalele motive pentru care trebuie sa ai un cont LinkedIn in Romania anului 2014:

PENTRU A TE FACE VIZIBIL ANGAJATORILOR

Majoritatea recrutorilor cauta candidati pe aceasta retea, la paritate cu toate celelalte sait-uri de joburi consacrate. De multe ori recrutorii nici nu mai posteaza joburile pe alte saituri, ci doar pe LinkedIn. Ultimele statistici de la inceputul acestui an aratau ca in Romania exista deja aproximativ 1.3 milioane utilizatori LinkedIn. Insa, pentru a fi cu adevarat vizibil, nu este de ajuns doar sa ai un cont pe LinkedIn, ci TREBUIE sa ai o retea de cel putin 200-300 de conexiuni (psst, ocupa-te ca macar un sfert din cei cu care esti conectat sa fie Recrutori sau Manageri din domeniul tau de interes). In plus, pentru sporirea vizibilitatii este de dorit sa fii activ pe grupurile de specialitate, unde te poti face remarcat prin postarea de articole interesante din domeniu sau prin comentarii pertinente la alte articole, respectiv prin participarea la discutiile initiate de alti membri ai grupului.

PENTRU A-I CUNOASTE PE CEI CARE TE VOR INTERVIEVA

Fie ca ai aplicat la un job direct postat pe LinkedIn, fie ai trimis CV-ul pe unul din sait-urile consacrate, este intotdeauna bine sa cunosti cate ceva despre persoana cu care vei tine interviul. LinkedIn este locul cel mai bun unde poti afla informatii relevante si pretioase, care te vor ajuta sa relationezi mai bine la interviu cu persoanele respective. De exemplu, poti sa descoperi ca ai fost la acelasi liceu sau la aceeasi facultate cu viitorul tau manager sau recrutor ori poate ca sunteti din acelasi oras sau ca aveti aceleasi hobby-uri. Atunci cand intr-un interviu poti sa abordezi subiecte din aria personala, discutia si atmosfera devin mult mai calde si mai ne-formale, decat daca discutati despre vremea rece de afara.

Continuarea aici:
http://www.wall-street.ro/articol/Careers/165203/de-ce-trebuie-sa-ai-un-cont-linkedin-daca-iti-doresti-un-job-nou.html

Categories: Articole in presa, Sugestii pentru angajati - Tag: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin
[show-contactus.com-form formkey="FORM KEY HERE" version="inline"]